HAK İŞ / ÖZ İNŞAAT İŞ SENDİKASI, İŞ KOLUNDAKİ UNUTULMUŞ SESSİZ EMEKÇİLERİN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Haberler

Emeğin ve alın terinin vefakar, fedakar ve cefakar mensupları.

Hizmetine ve emeğine saygı duyulması gereken değerli kardeşlerim.

O kutsal alın terlerinizi akıttığınız iş yerlerinizde sıkıntılarınızı, dertlerinizi, problemlerinizi ve yaşadığınız tüm olumsuzlukları gören, bilen ve ‘bize sahip çıkacak birileri yok mu?’ dediğinizi yürekten hisseden bir HAK İŞ/ÖZ İNŞAAT İŞ Sendikanız var artık.

Sizlerin yaşadığı tüm sorunları kendi sorunu bilen ve çözüm arayan bir Sendikanız var.

Biz, sizlerin hizmetçisi olamaya hazırız. Bütün bunları sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz.

HAK İŞ/ ÖZ İNŞAAT İŞ Sendikasının tek bir kurulma sebebi vardır. Bugün itibariyle inşaat işkolunda 1 milyon 600 bin emekçi çalışmaktadır. Sendikalı işçi sayısı % 2,68’dir. Yani %3 bile değildir. Yaklaşık %98’i sendikasız olan bir işkolunda Hak İş’in kayıtsız kalması düşünülemezdi. Sizlerin HAK İŞ/ÖZ İNŞAAT İŞ Sendikanıza sadece ve sadece e-devlet üzerinden yoğun bir katılımla üye olmanız, bizim sizlerin kendi emeğinize sahip çıkabilmemiz için kafidir.

Çünkü yeryüzünde en riskli, en tehlikeli işlerde sizler çalışıyorsunuz. Yüksekten düşen siz, üzerine iskele, vinç düşen, duvar altında kalan, elektrik çarpan ,yangın sonucu hayatını kaybeden siz, göçük altında kalan siz ,burada sayamayacağımız kadar riskler altında çalışan sizlersiniz. Yani, her türlü tehlikeye göğüs geren, karşı karşıya kalan sizlersiniz. Sizlerin sesi soluğu ve hizmetkarı olarak bu yola çıktık. Biz Hak-İş’iz. Sizlere yapamayacağımız şeyleri asla söylemeyiz. Üyemiz noksan olabilir, fakat muamelemiz asla noksan olamaz. Bunlar afaki sözler değildir. Her işin başı güvendir. Güvenin olamadığı yerde hiçbir şey doğru gitmez.

İşçisiyle, işvereniyle, sendikasıyla kuracağımız bu sosyal diyaloğu hiçbir işçi kardeşimizin aşını ve işini kaybettirmeden onlara yani siz emekçi kardeşlerimize zerre kadar zarar dokundurmadan, sizleri işverenle karşı karşıya getirmeden evinize bir ekmek fazla götürebilmeniz için ve geleceğinizi yasal mevzuatlar çerçevesinde garanti altına alabilmek için sizler adına işverenlerle her türlü müzakereleri yürütmeye hazırız.

Gece gündüz demeden 7/24 örgütlenme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah’ın inayetiyle sizlerin teveccühleri ile HAK İŞ / ÖZ İNŞAAT İŞ Sendikası tek gayesi yaratılmışların en şereflisi olan insana hizmet etme hedefine ulaşacaktır.

Sizlerin katkılarıyla geleceğimizi birlikte inşa edebiliriz.

Zekeriya KOCA
Öz İnşaat İş Sendikası
Genel Başkanı